E.Leclerc poszerza ofertę produktów bezglutenowych

Autor: dlahandlu.pl 24 lipca 2012 13:54

E.Leclerc wychodzi naprzeciw klientów chorych na celiakię (nietolerancja na gluten) i poszerza swoją ofertę produktów bezglutenowych, spod znaku przekreślonego kłosa o kolejne sklepy i działy.

Sklepy sieci E.Leclerc uważnie dobierają produkty dostępne w działach żywności bio i zdrowej. Znajdują się tam między innymi: żywność dietetyczna, żywność z certyfikatem Rolnictwa Ekologicznego, produkty dla diabetyków oraz dla osób chorych na celiakię i uczulonych na gluten. Te ostatnie posiadają swoją wydzieloną strefę w sklepach E.Leclerc w Gdańsku i w Poznaniu. Strefa bezglutenowa rozwijana jest także w innych miastach. W E.Leclerc w Lublinie, Łodzi, Malborku, Nowym Targu, Radomiu, Śremie, Warszawie i Wrocławiu produkty bezglutenowe dostępne są w strefie BIO i zdrowej żywności.

Na półkach można znaleźć ponad 100 rodzajów produktów sprawdzonych firm dostarczających żywność spod znaku przekreślonego kłosa - specjalnego oznakowania na opakowaniach żywności wolnej od glutenu. Klienci mogą wybierać z oferty różnorodnych artykułów takich marek jak: Balviten, Bezgluten, Schar, Smak Życia, Hammer Muhle, Taranis, Hame, Otma oraz wielu innych. Dostępne są pieczywa, mieszanki mączne, makarony, pasztety, sosy, zupy błyskawiczne , ketchupy, przyprawy, chipsy, ciasta, słodycze.
W roku 2011 sieć E.Leclerc osiągnęła obroty w wysokości 2648 milionów złotych, czyli aż o 5,2 proc. więcej w stosunku do poprzedniego roku. Obecnie zatrudnia 6200 pracowników w 40 sklepach znajdujących się w 36 miastach na terenie 15 województw.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11009

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane