E.Leclerc rozwija ofertę produktów świeżych

Autor: pr 12 maja 2014 21:22

E.Leclerc coraz mocniej rozwija w swoich hipermarketach ofertę produktów świeżych. Jednocześnie operator systematycznie zwiększa własną produkcję w tej kategorii produktów.

- Jako pierwsze w Polsce sklepy E.Leclerc uruchomiły własne wędzarnie wędlin czy też piekarnie. W ślad za tym poszło otwarcie pierwszej, wędzarni ryb we Wrocławiu- informują przedstawiciele sieci.
I dodają - w hipermarketach, które posiadają własne piekarnie wszystkie wypieki powstają na terenie sklepu. Klienci mogą też składać indywidualne zamówienia." (...) Podobnie funkcjonują działy mięsne. W sklepach E.Leclerc można kupić mięso z polskich hodowli pochodzące z własnego rozbioru. Codziennie dostarczane są półtusze, z których wyrabiane są m.in.: wędliny (we własnych wędzarniach, np. w hipermarkecie we Wrocławiu, Radomiu, Elblągu czy Lublinie).

W roku 2013 sieć E.Leclerc osiągnęła obroty w wysokości 2,749 mld zł. Obecnie firma zatrudnia 6300 pracowników w 41 sklepach znajdujących się w 39 miastach na terenie 16 województw.
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11381

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane