REKLAMA
REKLAMA

E.Leclerc z akcją promocyjną kuchni regionalnych

Autor: pr 22 marca 2016 13:08

W okresie od 22 marca do 3 kwietnia w sklepach E.Leclerc kontynuowana będzie kulinarna podróż po Polsce w ramach akcji „Nasze regiony mają talent”. Tym razem Stowarzyszenie zaprasza do odkrywania wyrobów i wielkanocnych tradycji kulinarnych Wielkopolski, Podlasia i Małopolski. Akcji towarzyszy wydanie okolicznościowego katalogu zawierającego lokalne produkty oraz przepisy kulinarne.

REKLAMA

Klienci, którzy w tym okresie odwiedzą sklepy, będą mieli okazję odkrycia najlepszych przykładów talentu polskich rzemieślników tradycyjnych. Znajdą tam bowiem szeroki wyrób koszyczków, z kultywującej tradycje wikliniarskiej firmy Polskie Plecionkarstwo, które będzie można udekorować ręcznie wykonanymi, słynnymi serwetkami z Koniakowa.

E.Leclerc udostępnił również przepisy na regionalne potrawy wielkanocne np. paschę czy chrzanówkę lanckorońską oraz oferując lokalne produkty potrzebne do ich wykonania. Oferta uzupełniona została specjałami charakterystycznymi dla poszczególnych regionów, produkowanymi przez małe firmy rodzinne, według tradycyjnych receptur przechodzących z pokolenia na pokolenie.

I tak, na pólkach sklepowych klienci znajdą wielkopolskie, pachnące szynki, kiełbasy i inne wędliny z Taurusa, Smakmięsa czy ZM Smak Górno, oryginalne produkty benedyktyńskie – żurek, barszcz biały i czerwony, majonez, dojrzewające sery Jana czy naturalne, międzychodzkie przetwory i przyprawy. Smakoszy podlaskiej kuchni ucieszą tradycyjne masarskie wyroby z Wasąga, ekologiczne przyprawy, herbatki i produkty z Darów Natury czy znane już w całej Polsce sery korycińskie.

 


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13294

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA