PARTNER PORTALU Partner portalu: Herosi Polskiej Przedsiębiorczości

Eksperci: Schodzenie z ceny musi następować kosztem jakości

Autor: Dziennik Gazeta Prawna 3 kwietnia 2013 08:58

Jak informuje Dziennik Gazeta Prawna sieciom zależy, by być na pierwszych miejscach w rankingach cenowych. Niestety jednym ze skutków cenowej bitwy w handlu jest obniżanie jakości.

Czego dowodem jest to, że w hipermarketach można kupić np. kiełbasę podwawelską, które w 50 proc. wyprodukowane są z mięsa wieprzowego a w 12 proc. z indyczego.

Eksperci przyznają, że schodzenie z ceny musi następować kosztem jakości produktów.

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • s 2013-04-08 12:16:33

    żenua...

  • Marta 2013-04-04 08:48:35

    Każdy myślący człowiek i obserwujacy to co dzieje się z żywnością, coraz liczniejszymi oszustwami ja wyeliminowałam z łańcucha żywieniowego wszystkie gotowe produkty. Robię sama wędliny , sałatki, kapuste kiszoną , garmażerkę . Co do kapusty kiszonej to zmobilizowała mnie wysoka cena w pewnym momencie. Kapusta wyszla mi 9 razy taniej . Ja kupiłam po 60 groszy za kg do kiszenia, gdy w sklepie była po ponad 3zł, w Lewiatanie bodajże 2,40 lub 2,70. a potem 5,75 i 5,99 za kg w Realu, Tesco , Lidlu. To była duża przesada.

  • b. prac sieci spec. HACCP 2013-04-03 14:32:36

    Żadna rewelacja!!!!!

    Od dawna dawien sieci zwłaszcza zachodnie poprzez swych kupców którzy wymuszają na dostawcach niskie ceny zbijają ceny na tz atrakcyjne promocyjne, marki własne itp kosztem jakości, którą obniżają producenci, mając świadomość oszustwa ale w grę wchodzi duża ilość sprzedanego towaru naraz przy jednej dostawie a tak tą samą ilość nawet o lepszej jakości nie sprzedadzą poz sieciami!!!! Markety z premedytacją to wykorzystują.

ZOBACZ WSZYSTKIE (3)

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9614

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 923188
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane