Grupa La Pataterie ma zamiar otworzyć w Polsce kilka restauracji French Potato

Property News 20 czerwca 2014 08:56

French Potato to koncept gastronomiczny opierający się na różnorodnych daniach z pieczonych ziemniaków, opracowanych według przepisów kuchni francuskiej.

- Nasza restauracja jest wynikiem wielu miesięcy prac nad dostosowaniem konceptu do polskiego rynku - mówi Philippe Rechsteiner, dyrektora ds. rozwoju za granicą grupy La Pataterie. - Od ponad roku staramy się zrozumieć polską kulturę, przyzwyczajenia Polaków w zakresie konsumpcji i analizujemy ofertę gastronomiczną. Wszystkie nasze produkty, począwszy od ziemniaków, są uprawiane lub produkowane w Polsce. Zobowiązaliśmy się współpracować z miejscowymi producentami i tego się trzymamy w każdym kraju, w którym jesteśmy obecni - dodaje Philippe Rechsteiner.

Grupa La Pataterie ma ponad 200 restauracji. W 2013 r. firma zanotowała 15-proc. wzrost obrotów do ponad 153 mln euro.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10682

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane