REKLAMA
REKLAMA

IERiGŻ: Podwyżki cen mogą nabrać tempa

Autor: Rzeczpospolita 30 czerwca 2016 11:05

Możemy zapomnieć o taniej żywności. Podwyżki cen mogą nabrać tempa. Więcej zapłacimy za mięso, cukier i tłuszcze roślinne - informuje "Rzeczpospolita".

REKLAMA

Krystyna Świetlik z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej mówi „Rzeczpospolitej", że w Polsce zakończyła się deflacja cen żywności i do końca tego roku możemy się spodziewać ich dalszego systematycznego wzrostu, zaś w grudniu mogą być od 1,5 do 2 proc. wyższe niż rok wcześniej.

Tymczasem jeszcze na koniec 2015 r. ceny produktów spożywczych były o 0,1 proc. niższe niż przed rokiem. W grudniu 2014 r. płaciliśmy za nie o ok. 3 proc. mniej niż u schyłku 2013 r.

Czytaj więcej w "Rzeczpospolitej".


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13452

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA