PARTNER PORTALU Partner portalu: Herosi Polskiej Przedsiębiorczości

Jadalne owady zagoszczą na polskich stołach

Autor: next.gazeta.pl 31 lipca 2017 14:00

Naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu sądzą, że w nie tak nieodległej przyszłości na polskich talerzach zagoszczą owady jadalne - czytamy na next.gazeta.pl

Co przemawia za jadalnymi owadami? Przede wszystkim ich hodowla jest dużo tańsza i prostsza od hodowli wołowiny. Nie niesie ze sobą również tak dużego zanieczyszczenia atmosfery gazami cieplarnianymi. Przy okazji, jak zaznacza Dr Anna Żołnierczyk z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, nie bez znaczenia pozostają również wartości odżywcze mięsa pochodzącego od owadów. Mają dużo więcej białka, niż tłuszczu, w porównaniu do wołowiny.

Więcej na next.gazeta.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • kreez 2017-08-01 15:27:04

    Hm, podobno owady globalnie produkują więcej CO2 niż człowiek....

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9308

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 923188
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane