Już w listopadzie jubileuszowe X Forum Rynku Spożywczego i Handlu!

www.portalspozywczy.pl 29 maja 2017 12:10

Już w listopadzie jubileuszowe X Forum Rynku Spożywczego i Handlu! fot. PTWP

Najważniejsze dyskusje branżowe, osobiste spotkania i networking, prezentacja najważniejszych trendów rynkowych i konsumenckich, warsztaty dla start-upów spożywczych i dedykowanych sektorowi retail, kluczowi decydenci i profesjonaliści biznesu spożywczego i handlu, gwiazdy marketingu spożywczego i handlowego: trendsetterzy, blogerzy, influencerzy, prestiżowe nagrody Rynku Spożywczego w kategorii Wydarzenie, Lider, Innowacja oraz formuła Certyfikatu Dobry Produkt poszerzona o kategorię: Start-up - to wszystko przewidzieliśmy w ramach X Jubileuszowego Forum Rynku Spożywczego i Handlu, które odbędzie się 6-7 listopada 2017 r. w Hotelu Sheraton w Warszawie.

Forum Rynku Spożywczego i Handlu to 2 dni debat, warsztatów i spotkań z prezesami i dyrektorami spółek spożywczych i handlowych, jak i ekspertami oraz analitykami rynkowymi.

Wstępny zakres tematyczny X FRSiH 2017: 

6 listopada 2017 r.

·Rewolucja w branży spożywczej pod dyktando nowej ekonomii: trendy, innowacje, technologie, kapitał

·Rynek wobec trendów kulinarnych i prozdrowotnych: od żywności zdrowej, funkcjonalnej do superfoods

·Sukcesja: droga od lokalnej firmy do globalnego koncernu

·Start-upy w branży spożywczej i handlowej – możliwości i bariery rozwoju

·Nowa siła marketingowa: trendsetterzy i social media decydują o "być albo nie być" produktu

·Doświadczenie kontra entuzjazm – liderzy rynku radzą młodym firmom jak zdobyć szturmem rynek FMCG

·Innowacje, technologie i big data w służbie produkcji i sprzedaży FMCG

·Integracja w branży mięsnej – rynek, perspektywy, wyzwania

·Innowacje w branży mleczarskiej pod dyktando trendów rynkowych

·Logistyka jako kluczowy czynnik sukcesu producenta i detalisty

·Opakowanie tworzy produkt – nowe materiały, formy komunikacji i budowania relacji z konsumentami

 7 listopada 2017 r.

·Handel wrażliwy na regulacje? Krajowe rozwiązania prawne a perspektywy branży

·Rynek pracy – braki kadrowe, presja płacowa, nowe sposoby motywacji

·Handel stoi marką własną – perspektywy rozwoju i wyzwania dla producentów i handlowców

·Tworzenie legendy zamiast marki, pozyskiwanie fanów w miejsce klientów

·Pokolenie millenialsów, Henryków, XYZ – nowe style zakupowe konsumentów

·Digitalizacja handlu – tradycyjne formy handlu wobec wyzwań ery cyfrowej

·Customer Experience – budowanie relacji, komunikacja, programy lojalnościowe

·Short stories: prezentacje start up-ów i innowatorów przed Forum Ekspertów

·Branża HoReCa – atrakcyjny partner dla producentów FMCG

·Cash and carry od nowa – możliwe scenariusze dla kanału hurtowego

WEJDŹ NA WWW.FRSIH.PL.

Szansa dla Start-upów w plebiscycie Certyfikat Dobry Produkt. Zgłoszenia już od 5 czerwca!

 

Z okazji X Jubileuszowego Forum Rynku Spożywczego i Handlu Certyfikat Dobry Produkt zostanie poszerzony o kategorie dla start-upów. Oprócz standardowych kategorii: Nowość, Innowacja, Jakość, Tradycja w tym roku Dobry Produkt zostanie przyznany także młodym firmom, startującym w kategorii: Start-up spożywczy oraz Start-up: wdrożenie dla handlu. 


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 8450

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane