Koncept Pizza Hut Express wpisuje się w oczekiwania konsumentów

www.portalspozywczy.pl 9 czerwca 2016 16:35

Tworząc koncept Pizza Hut Express chcieliśmy dać naszym gościom możliwość zjedzenia ulubionej pizzy w drodze do pracy, w czasie lunchu czy między zajęciami. Stawiamy więc na dobrze skomunikowane galerie handlowe w dużych i średnich miastach, a także główne ulice w centrum tych miast. Zależy nam, aby jak najwięcej osób mogło skorzystać z proponowanej przez nas oferty - mówi Aleksander Pałka, kierownik konceptu Pizza Hut Express.

Ideą Pizza Hut Express – i jednocześnie wyróżnikiem na polskim rynku gastronomicznym - jest świeża, podana prosto z pieca pizza, przygotowana na oczach gościa w 5 minut. Nasz koncept
łączy oczekiwania konsumenta względem wysokiej jakości składników z potrzebą szybkiego oraz wygodnego zjedzenia posiłku w ciągu dnia - dodaje.

Czy Polacy kochają pizzę? - Pizza jest jednym z najchętniej spożywanych dań nie tylko w naszym kraju, ale i na całym świecie. Z raportu GFK o Rynku Gastronomicznym w Polsce wynika, ze po ciepłych przekąskach i kanapkach, pizza jest trzecim najbardziej popularnym produktem w gastronomii. Ten trend przekłada się także na statystyki odwiedzalności konkretnych lokali restauracyjnych – Pizza Hut to trzecia najczęściej odwiedzana sieć, a jeśli popatrzymy szerzej, uwzględniając również lokale nie sieciowe, to pizzerie zajmują pierwsze miejsce (wskazało je 37% respondentów) - mówi Aleksander Pałka.

Więcej na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10993

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane