Makarony Canuti już w Polsce

Autor: pr 29 października 2013 09:37

Canuti Tradizione Italiana, włoski producent świeżych makaronów głęboko mrożonych, wprowadził do Polski swoje produkty przygotowywane według tradycyjnej receptury.

Podczas oficjalnego przedstawienia firmy i całej gamy produktów Canuti zaproszeni goście mieli okazję wysłuchać wykładów na temat wpływu kuchni włoskiej na kuchnię polską oraz znaczenia odżywczego makaronów.

Potrawy zostały przygotowane przez ekspertów sztuki kulinarnej: szefa Corrado Buldrini - Prezesa Stowarzyszenia Szefów Kuchni z regionu Emilia oddział Rimini oraz polskiego mistrza kulinarnego Ryszarda Majewskiego - twórcy Akademii Smaków.

Zaprezentowano także dwie nowe ekskluzywne linie makaronów Canuti. "Le Riscoperte" to linia 7 produktów Canuti stworzonych według tradycyjnych receptur przy zastosowaniu wysokiej jakości surowców. Linia ta uosabia włoską kulturę i kontynuację najlepszych tradycji kulinarnych regionu. Dzięki wykorzystaniu cylindrów z brązu uzyskiwana jest charakterystyczna szorstkość makaronów, a co za tym idzie większa ich spójność z sosami i przyprawami.
„Le A Mano", to linia makaronów nadziewanych wyrabianych według tradycji przekazanej przez „sfogline di Romagna„. Linia obejmuje 10 ekskluzywnych produktów z bardzo cienkiego ciasta o oryginalnych formach z nadzieniami o najwyższej jakości.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • M 2013-10-29 09:46:16

    a kto w PL jest dystrybutorem ?

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11170

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane