Marek Jakubiak będzie rozwijać biznes restauracyjny?

www.portalspozywczy.pl 13 sierpnia 2015 11:58

W czerwcu Browary Regionalne Jakubiak otworzyły pierwszą restaurację w Warszawie – Ciechan na Foksal. Marek Jakubiak, prezes grupy, wierzy, że nowy lokal zyska popularność przede wszystkim wśród turystów licznie odwiedzających stolicę Polski. Nie wyklucza także, że w przyszłości powstaną kolejne podobne lokale, także oparte na franczyzie.

To jest trudne rzemiosło. Taki lokal to istna fabryka. Roczne przychody sięgają nawet 4 mln złotych. Będzie tu pracowało kilkadziesiąt osób. W Ciechanowie nasze lokale są znacznie mniejsze. Tutaj jesteśmy na pierwszej linii frontu, w samym sercu stolicy, na ulicy Foksal. Nie wykluczam, że będą powstawać kolejne lokale. Dla nas bardziej atrakcyjny byłby jednak system oparty na franczyzie – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Marek Jakubiak. Jak wyjawia pierwsze zapytania od potencjalnych franczyzobiorców już się pojawiają.Szef Browarów Regionalnych Jakubiak przyznaje, że w wielu miastach działają lokale, których właściciele nie mają pomysłu na dobre poprowadzeni biznesu.

- Możemy wziąć za nie odpowiedzialność, ale pod warunkiem, że będą tam sprzedawane wyłącznie piwa z naszych browarów. Pierwsze zapytania już do nas spływają, ale najpierw musimy się przekonać, czy to w ogóle nam się opłaca. To jest kwestia odpowiedzialności i zaufania – zauważa Marek Jakubiak.

Więcej na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10764

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane