Marka Winiary na rynku od 75 lat

Autor: pr 28 września 2016 09:44

Marka obchodzi jubileusz 75-lecia swojego istnienia. Dokładnie od tylu już lat produkty WINIARY goszczą na stołach Polaków.

Wszystko zaczęło się w 1941 roku. To wtedy, na terenie dawnej osady Winiar na przedmieściach Kalisza powstała pierwsza fabryka wyrobów kulinarnych – WINIARY. Prawie 30 lat później z linii produkcyjnej zszedł pierwszy Majonez Dekoracyjny, – do dziś najchętniej kupowany majonez przez Polaków. Niewielu z nas wie także, że w latach 80 w zakładzie produkowano także dania obiadowe w puszkach, pasztety, pasty kanapkowe, wody gazowane, a nawet oranżady! W 1994 roku marka WINIARY stała się częścią koncernu Nestlé – największej na świecie firmy w zakresie produkcji żywności. Ten moment przejścia przyniósł ze sobą wiele zmian, m.in. unowocześniono receptury tradycyjnych produktów, a do portfolio dołączyły nowe pozycje. - To był przełom. Otworzyły się przed nami nowe drzwi, zyskaliśmy świeże spojrzenie na rynek, producenta i konsumenta, zaczęliśmy myśleć nad nowymi towarami, podnosiliśmy swoje kwalifikacje. To było tak, jakbyśmy poszli co najmniej o 20 lat do przodu – mówi pani Hanna, która pracę w fabryce WINIARY rozpoczęła w 1976 roku. 

75-letnia obecność WINIARY na polskim rynku to ogromne wyróżnienie. Za pozycją marki stoi m.in. szerokie portfolio, w którym znajdziemy ponad 230 produktów. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10756

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane