PARTNER PORTALU partner portalu - www.frigologistics.pl

Multifood otwiera franczyzowe restauracje

www.franczyzawpolsce.pl 5 października 2010 14:24

Sieć chce uruchomić w tym roku jeszcze cztery restauracje franczyzowe: w Łodzi, Dąbrowie Górniczej, Częstochowie i Gliwicach. Będą to pierwsze lokale poza Wrocławiem, inwestorzy mogą jednak liczyć na mocne wsparcie.

- Zapewniamy naszym franczyzobiorcom opiekę i szkolenia przez miesiąc: najpierw dwa tygodnie w jednej z naszych restauracji, później dwa tygodnie w restauracji franczyzowej. Wysyłamy tam naszych szefów kuchni i menedżerów, którzy gotują i zarządzają pracą razem z zespołem każdej nowej restauracji - opowiada Marzena Krupińska, dyrektor ds. rozwoju sieci Multifood STP.

Franczyzobiorcy mogą także liczyć na pomoc w negocjowaniu umowy najmu, w rekrutacji pracowników, a także działaniach marketingowych przygotowywanych na otwarcie nowej restauracji. Multifood udostępnia im także architekta, który bezpłatnie przygotowuje projekt całego ciągu technologicznego.

Do sieci należy obecnie 5 lokali: 3 własne oraz 2 franczyzowe. Wszystkie mieszczą się w stolicy Dolnego Śląska. Najnowsza restauracja, placówka własna została uruchomiona 22 września w CH Korona, choć początkowo jej otwarcie było zapowiadane na połowę lipca. Przesunięcie wynikało z konieczności uzyskania dodatkowych pozwoleń budowalnych.

Z równą ostrożnością wybierane są lokalizacje pod placówki franczyzowe. Najnowsza ma powstać w Pasażu Łódzkim w Łodzi, otwarcie zaplanowane jest na 5 listopada. A kolejne w CH Pogoria w Dąbrowie Górniczej, w Galerii Jurajskiej w Częstochowie oraz CH Forum w Gliwicach. Termin uruchomienia tej ostaniej restauracji został wstępnie ustalony na 31 grudnia 2010.

- W przyszłym roku chcielibyśmy powiększyć sieć o kolejne 10 jednostek. Liczymy na to, że uda nam się pojawić w Warszawie. Mamy już podpisaną umowę z Galerią Jantar w Słupsku, zastanawiamy się nad wejściem do Cuprum Arena w Lubinie. W planach jest także Rzeszów, Białystok oraz Kraków. Priorytetowo będziemy na pewno traktować Śląsk, gdzie już w tym roku powstaną nasze trzy lokale i gdzie w krótnim czasie mamy szansę stać się dobrze rozpoznawalną siecią - mówi Marzena Krupińska.

Przyznaje ona, że z czasem firma będzie starała się coraz bardziej usamodzielniać swoich franczyzobiorców, dzięki temu, że będą mogli oni korzystać z doświadczeń wcześniej uruchomionych punktów np. w zakresie działań marketingowych na otwarcie.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11517

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane