Nowości od marki Oyakata

Autor: pr 30 maja 2016 10:15

Nowości od marki Oyakata Fot. mat. pras.

Marka Oyakata oferuje konsumentom tradycyjne japońskie zupy z makaronem typu RAMEN.

RAMEN to nazwa zupy – rosołu z makaronem oraz całego dania z makaronem. O odrębności dania RAMEN stanowi baza, na jakiej zostało sporządzone – najważniejsze odmiany RAMEN to: Shio (kurczak) , Tonkotsu (wieprzowina), Shoyu (sos sojowy), Miso (pasta sojowa). Zupa RAMEN składa się z dwóch składników bulionu tzw. dashi i esencji tzw. tare. Bulion może być oparty na wielu składnikach: drobiu, wołowinie, wieprzowinie, płatkach suszonego tuńczyka bonito (katsuobushi), suszonych sardynkach (niboshi) lub różnych rodzajach skorupiaków. Do tego dochodzić mogą również warzywa: cebula, por, marchew, czosnek, imbir a czasami również jabłka. Powstały w ten sposób wywar uzupełnia się tare – gęstym sosem stanowiącym esencję smaku zupy.

Zupy RAMEN bazują na makaronie, który przygotowuje się z mąki pszennej, wody, żółtek, soli i specjalnej wody mineralnej tzw. kansui zawierającej związki węglanu sodu i potasu. Dodatek tej ostatniej nadaje makaronowi charakterystyczny żółtawy kolor.

Nowe produkty OYAKATA zupy inspirowane japońską kulturą konsumpcji zup RAMEN, są oferowane przez Ajinomoto Poland Sp. z o.o. w dwóch najbardziej popularnych smakach: Kurczak oraz Miso, dostępne w torebkach. Zupy OYAKATA dają nieograniczone możliwości inspirowania się japońską kuchnią w przygotowywaniu swoich własnych wersji zup poprzez zastosowanie dostępnych składników typu: warzywa, krewetki, kawałki mięsa np. kurczaka, kiełki soi itd.

Pod marką OYAKATA dostępne są również dania z makaronem w kubku w stylu japońskiego dania YAKISOBA.

YAKISOBA to niezwykle popularne w Japonii danie, a jego nazwa w dosłownym tłumaczeniu znaczy - smażony makaron. Danie Yakisoba składa się ze smażonego makaronu wzbogaconego o sos z różnymi dodatkami. W Japonii Yakisoba jest sprzedawana najczęściej na ulicznych stoiskach typu Yatai, a dodatki do tego dania są bardzo różnorodne i dowolne. Makaron Yakisoba jada się w wielu wariantach, zarówno wegetariańskich bogatych w warzywa, jak i mięsnych z wieprzowiną, kurczakiem czy boczkiem.

Nowe produkty OYAKATA dania są oferowane w 3 najbardziej popularnych smakach: Japoński Klasyczny, Japoński Kurczak Teriyaki, Japońska Wołowina smak Wasabi. Dania OYAKATA zostały wysoko ocenione w testach konsumenckich (TNS, luty’2016). Warto podkreślić, że dania w kubkach OYAKATA posiadają saszetkę z płynnym sosem, który zapewnia lepszą teksturę makaronu oraz wyrazisty aromat przypraw i ziół . Dania są wzbogacane w kawałki warzyw i mięsa.
Produkty oferowane są w wygodnym kubku z wieczkiem do odlewania wody (jest to specjalna metoda przygotowania produktu). Opakowania OYAKATA wizerunkowo silnie nawiązują do kuchni i kultury japońskiej.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11009

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane