Nowości w ofercie firmy Dan Cake

Autor: pr 14 marca 2016 12:41

Nowości w ofercie firmy Dan Cake Fot. mat.pras.

Dan Cake Polonia wchodzi w segment ciast drożdżowych.

Dan Cake Polonia, postanowiła połączyć polską tradycję z międzynarodowymi smakami i przedstawić ciasto drożdżowe w nieco innej odsłonie. „Inspiracją dla nas była francuska brioszka – jej puszyste, o wyraźnej strukturze ciasto i niezbyt słodki smak, z przyjemną, lekko wyczuwalną nutą wanilii oraz charakterystycznym nacięciem na wierzchu jest symbolem wysokiej jakości wypieku.” – mówi Wiktor Kowalski z Dan Cake. Konsumenci już niebawem w sklepach będą mogli wybierać spośród trzech wersji smakowych: z nadzieniem kakaowym, serowym lub wersji tradycyjnej. Każda z nich, jak na klasyczne ciasto drożdżowe przystało, obsypana jest słodką i chrupiącą kruszonką.
Termin przydatności do spożycia wynosi 30 dni. Warto podkreślić, że jest on osiągany bez użycia konserwantów i sztucznych barwników. Natomiast samo opakowanie oddaje domowy, tradycyjny charakter produktu. Firma zadbała również o czytelną, przejrzystą etykietę oraz – podążając za trendami ekologicznymi - folię z warstwą papieru na spodzie.

Uzupełnieniem oferty ciast drożdżowych jest „Favola”. „La petite brioche”, czyli mini brioszki to przykład śniadaniowej, francuskiej bułeczki. We Francji są synonimem polskiej „drożdżówki” – ze smakiem jedzą je zarówno dorośli, jak i dzieci. Charakteryzuje je lekka i puszysta struktura, delikatny smak i posypka w postaci słodkiej kruszonki. „Favola” wypiekana jest w specjalnej papilotce, która odpowiada za jej estetyczny wygląd oraz posiada perforację ułatwiającą spożycie produktu.

Nowości od Dan Cake Polonia można już znaleźć na sklepowych półkach w całej Polsce.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11586

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane