Nowy koncept gastronomiczny w Warszawie

Autor: pr 13 maja 2016 09:53

Marcin Wachowicz - twórca takich konceptów jak AIOLI inspired by MINI czy Banjaluki -  ponownie po rebrandingu miejsca otworzył restaurację MOMU przy Palcu Teatralnym. Jak podkreśla Marcin Wachowicz jest to jedyny taki koncept w Polsce.

- Sercem nowego MOMU jest piec, który sprowadziliśmy z USA - piec opalany drewnem. Jest on fundamentem nowej kuchni - zaznacza Marcin Wachowicz. Bardzo zależy nam aby po prostu zdrowo i uczciwie karmić naszych gości i dołożymy wszelkich starań by nie zawieść ich oczekiwań - dodaje.
- Piec zapewnia autentyczność grillowanej potrawy, dzięki wolnemu opalaniu drewnem olchowym czy owocowym. Potrawy takie jak mięsa czy warzywa przesiąkają smakiem i zapachem grilla, uzyskując tym samym niepowtarzalny smak, kolor, fakturę oraz zapach - mówi Sebastian Ruta - szef kuchni MOMU.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10920

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane