Prezes Ceko na VI FRSiH: Nie można stale dążyć do obniżenia kosztów przy produkcji żywności

www.portalspozywczy.pl 5 listopada 2013 19:19

Żywność powinna być droższa. Nie można stale dążyć do obniżenia kosztów. Nie ma obecnie korelacji pomiędzy cenami na półce sklepowej, a kosztami jej wytworzenia - powiedział na VI Forum Rynku Spożywczego i Handlu Dariusz Zieliński, prezes Ceko.

- Obserwujemy stałe przenoszenie marży od procenta do handlu. Marża powinna być równo dzielona - dodaje prezes Ceko.

- Intermarche we Francji posiada własne zakłady produkcyjne. Jestem przekonany, że gdyby w Polsce Biedronka posiadała własne zakłady, to natychmiast by je zamknęła, gdyż nie byłaby w stanie wyprodukować tak tanio jak kupuje na rynku obecnie - mówił prezes Ceko. 

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • haha 2014-08-08 13:34:20

    Równo to już było kolego.I każdy wie jak się skończyło.

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11086

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane