Prezes Green Coffee: Wynajmując lokal w galerii handlowej trzeba być ostrożnym

Property News 27 września 2016 14:43

Prowadzimy ekspansję w galeriach handlowych, ale doświadczenie nauczyło nas ostrożności - powiedział podczas Property Forum 2016 Adam Ringer, prezes Green Coffee.

- Jako najemca mamy bardzo mały wpływ na to, co dzieje się dookoła naszego lokalu. Sami nie możemy nic tworzyć, a wszystko zależy od pomysłu zarządcy galerii - tłumaczył Ringer.

Najważniejsze, jeśli chodzi o charakter zarządcy, to jego wizja i perspektywa dla obiektu. - Czy myśli o całości w długiej perspektywie, czy chce maksymalizować krótkoterminowe przychody - dodał prezes Green Cofee.

Jako przykład podał sytuację, jaka zaszła w jednej z warszawskich galerii. - Mieliśmy duży lokal, obok działała lodziarnia i winiarnia. To nie był typowy food court, ale po likwidacji winiarni zarządca wprowadził tam operatora sprzedającego jedzenie na wagę. Proszę sobie wyobrazić: designerskie stoliki, ktoś pije latte i zajada się tortem bezowym, a tu nagle dosiada się do niego ktoś ze schabowym. To był poważny problem - skomentował.

Propertynews.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    4,95

  • Śr

    3,37

  • Min

    2,25

» Produkty » Sklepy » Regiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10851

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane