Prezes piekarni Kłos: Konkurujemy z hipermarketami jakością pieczywa

Autor: www.dlahandlu.pl 22 czerwca 2015 19:52

Prezes piekarni Kłos: Konkurujemy z hipermarketami jakością pieczywa Nowa siedziba Piekarni Ciastkarni Kłos

Otwarcie nowej siedziby Piekarni Ciastkarni Kłos odbyło się 19 czerwca br. - Konkurujemy z hipermarketami, a ponieważ nie jesteśmy w stanie zbliżyć się do nich ceną, naszą siłą jest bardzo dobry produkt. Nowa piekarnia została zbudowana po to, aby jeszcze poprawić i tak wysoką jakość naszego pieczywa - powiedział Marian Kurzyca, założyciel i prezes Piekarni Kłos podczas otwarcia nowego zakładu.

Rodzinna firma zatrudniająca niemal 600 osób zyskała nową siedzibę. Największa na Śląsku piekarnia rzemieślnicza to pierwszy obiekt powstały w Specjalnej Strefie Ekonomicznej w Zabrzu-Rokitnicy. Firma Kłos nie rezygnuje ze starych receptur i rodzinnego charakteru swojej działalności. Nowoczesne urządzenia będą ułatwiały pracę, ale chleb nadal będzie wyrabiany ręcznie.

Firma powstała 25 lat temu. W 2003 roku Kłos otworzył pierwszy w kraju sklep piekarsko-ciastkarski czynny całą dobę, 7 dni w tygodniu. - Pierwszy sklep czynny całą dobę został otwarty w miejscu oddalonym od pozostałej części osiedla. Chcieliśmy, aby klienci nie musieli zastanawiać się w jakich godzinach mogą do nas przyjść i kupić chleb, ale żeby świeże pieczywo było zawsze dla nich dostępne - powiedział Marian Kurzyca, prezes i założyciel Piekarni Kłos. Od 2011 roku firma prowadzi całodobowe mini-piekarnie, z produkcją „za szybą”. 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

IX EUROPEJSKI KONGRES GOSPODARCZY

10-12 maja 2017 • Katowice • Międzynarodowe Centrum Kongresowe i Spodek


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11336

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane