PARTNERZY PORTALU Partner portalu: City Board
REKLAMA
REKLAMA

Prezes Sfinksa: Rynek delivery ma potencjał wzrostowy

www.portalspozywczy.pl 4 września 2014 13:59

Rośnie rynek zamawiania jedzenia (tzw. delivery) i wiele sieci korzysta na tym trendzie rozwijając ofertę. Takiej ofensywy nie wykluczają także sieci restauracji Sfinks Polska. - Jest to jakiś temat na przyszłość - mówi serwisowi portalspozywczy.pl, prezes Sylwester Cacek.

REKLAMA
Na razie nie planujemy opierać naszego biznesu na dostawach jedzenia (tzw. delivery). Oferujemy kartę dań z dowozem i będziemy ją sukcesywnie rozwijali, ale we współpracy z partnerami, którzy specjalizują się w logistyce delivery - mówi Sylwester Cacek.

Jak przyznaje, w tej chwili sprzedaż "na wynos" to nie jest duża część przychodów sieci Sfinks Polska. - Nie jest to też priorytet, a raczej uzupełnienie pełnej oferty sprzedażowej - dodaje.

Zdaniem prezesa Cacka, delivery to trudny temat dla restauracji casual dining. - Dania do sprzedaży na zewnątrz muszą być trochę inaczej przygotowane niż te do sprzedaży na miejscu. Nie wszystko co smakuje dobrze w lokalu, musi mieć taki sam smak w wersji „w dostawie". Dlatego trochę obawiamy się delivery. Trzeba mieć zupełnie inne podejście do receptury i przygotowywania potraw. Być może kiedyś zdecydujemy się przygotować specjalną kartę do delivery - komentuje.

Jak dodaje, rynek delivery ma potencjał wzrostowy, ale - w przypadku restauracji casual dining - segment ten czeka sporo pracy nad poprawą technologii. - Fast foodom jest znacznie łatwiej - mówi, ale nie wyklucza wzmożonych działań w tym temacie w przyszłości.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 14299

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA