REKLAMA
REKLAMA

Przedstawiciel sieci Auchan: Najtrudniej znaleźć piekarzy, cukierników i rzeźników

www.portalspozywczy.pl 14 kwietnia 2016 11:24

Sieci handlowe aby poradzić sobie ze zjawiskiem niedopasowania kwalifikacji pracowników do potrzeb pracodawców organizują szkolenia dla swoich pracowników, aby podnieść ich praktyczne umiejętności zawodowe.

REKLAMA

– W kontekście kwalifikacji, czyli zestawu wiedzy i umiejętności potrzebnych do wykonywania zawodu – wielką trudnością jest obecnie rekrutacja rzemieślników w zawodzie: piekarz, cukiernik i rzeźnik (masarz), ponieważ jest niewystarczająca liczba szkół zawodowych, które uczą tego rzemiosła – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Dorota Patejko, Dyrektor Komunikacji i CSR sieci Auchan. 

Podkreśla, że sieć Auchan stara się sprostać tym niedoborom organizując wewnętrzne szkolenia na piekarzy, cukierników i rzeźników oraz organizując różne kursy i staże zawodowe.  

– Jeżeli chodzi o trudność w rekrutacji na stanowiska handlowe (manager, pracownik, kasjer) –  na kasach współpracujemy ze studentami, ale również sporo u nas również emerytów – dodaje Dorota Patejko. 

Więcej na portalspozywczy.pl


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12554

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA