Przyznano certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów 2014"

www.portalspozywczy.pl 16 października 2014 09:35

Przyznano certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów 2014"

Grupa PTWP SA, wydawca magazynu Rynek Spożywczy oraz portali portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji przyznała - już po raz piąty - firmom z branży żywnościowej certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów".

Nagrody, wspólnie z Edytą Kochlewską, redaktor naczelną serwisu dla handlu.pl i zastępczynią redaktora naczelnego „Rynku Spożywczego", Łukaszem Stępniakiem, redaktorem naczelnym „Rynku Spożywczego" i serwisu portalspozywczy.pl oraz Rafałem Sikorą, menadżerem segmentu, wręczyła Renata Juszkiewicz, prezes zarządu Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji i dyrektor przedstawicielstwa Metro Group w Polsce, a także Henryk Cichecki, członek zarządu Polskiego Radia SA. Galę poprowadził prezenter telewizyjny Marek Czyż.

Oprócz wyżej wymienionych osób, w skład jury, które wyłoniło nagrodzone produkty i firmy, wchodzą także doc. dr Urszula Kłosiewicz-Górecka, zastępca dyrektora ds. Koordynacji Badań Instytut Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur; Andrzej Wojciechowicz, szef firmy doradczej FMCG Business Consulting, Andrzej Faliński, dyrektor generalny POHiD oraz Maciej Siejewicz, marketing i communication manager GfK Polonia.
Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą.

Certyfikaty zostały wręczone w trzech kategoriach: Produkt wysokiej jakości, Produkt innowacyjny oraz Produkt tradycyjny i regionalny.
Certyfikat w kategorii Produkt innowacyjny otrzymały herbatniki ułatwiające trawienie Viva Digestive, którego producentem jest S.C. European Foods SA, Draganesti. Nagrodę odebrał Catalin Gabriel Vasile, prezes zarządu, Global Food Poland Sp. z o.o.

Drugim nagradzanym produktem w kategorii Innowacyjny Produkt są mrożone owoce w polewie kakowej Fantasia di Frutti marki Igloopol, którego producentem jest ANO Sp. z o.o. z Dębicy. Certyfikat odebrała Iwona Repetowska, brand manager marki Igloopol reprezentująca firmę Ano Sp. z o.o.

Certyfikat w Kategorii Innowacyjny Produkt otrzymały także Zioła mrożone (bazylia, koperek, pietruszka, 8 ziół) firmy Frosta Sp. z o.o., a odebrał go przedstawiciel spółki - Piotr Kamiński.

Wyróżnienie w kategorii Innowacyjny Produkt otrzymał także produkt o nazwie Puffins (suszone jabłka, suszone wiśnie), którego producentem jest Microfood Piotr Barczyk z Ostrzeszowa. Certyfikat odebrała Katarzyna Barczyk, dyrektor ds. marketingu firmy Microfood.


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12608

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane