Rośnie popularność lokali serwujących hamburgery

www.portalspozywczy.pl 25 września 2014 11:41

Do niedawna burgery były kojarzone wyłącznie z posiłkami serwowanymi w McDonaldzie. Od blisko 3 lat danie to nie jest już zarezerwowane wyłącznie dla restauracji typu fast food. W Polsce powstają kolejne lokale serwujące klasyczny befsztyk po hambursku.

Pierwsze burgery w Polsce pojawiły się na początku lat 90, wraz z pierwszymi restauracjami sieci McDonald's. Przez blisko dwie dekady, ta amerykańska sieć miała w Polsce monopol na sprzedaż symbolicznego dania kuchni amerykańskiej. Od 3 lat gigantowi światowej gastronomii przybyła konkurencja w postaci mniejszych restauracji, specjalizujących się w przyrządzaniu tej potrawy. Zyskały one wielu miłośników, zwłaszcza wśród młodych ludzi żyjących w dużych miastach.

Moda na restauracje serwujące burgery w Polsce rozpoczęła się od Warszawy. To tu powstały pierwsze lokale, których główną ofertą są kanapki z wołowiną. Obecnie w stolicy działa już kilkadziesiąt burgerowni i wciąż przybywają nowe.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10756

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane