Rynek restauracji coraz bardziej wymagający

www.portalspozywczy.pl 31 sierpnia 2016 13:52

- Rynek restauracji w Polsce nadal nie jest całkowicie nasycony, choć stał się dużo bardziej wymagający niż jeszcze kilka lat temu. Restauracja bez autorskiej myśli przewodniej i zaangażowania już się nie obroni. Natomiast na restauracje koncepcyjne jest miejsce w każdym dużym mieście w Polsce. Na potencjał rynku ma wpływ fakt, że Polacy coraz częściej jedzą poza domem i wydają w restauracjach coraz więcej pieniędzy - mówi Marcin Wesołowski, kierownik gastronomii wrocławskiego hotelu DoubleTree by Hilton, odpowiedzialny za OVO Bar & Restaurant.

Czego oczekują Polacy jadający w restauracjach?

– Już nie tylko smacznego jedzenia, lecz również wysokiej jakości obsługi, a także przyciągającej atmosfery. Dlatego pomysł na restaurację to nie tylko kuchnia, choć jakość dań jest najważniejsza. Istotne są wszystkie detale, jak światło, design wnętrz czy muzyka. Kluczowy jest w tym klimat stwarzany przez obsługę. Klienci oczekują, że kelner ich rozpozna i potrafi opowiedzieć o tym, skąd pochodzi mięso czy warzywa w potrawie. Restauracja powinna oferować dziś więcej wrażeń, które stanowią wartość dodaną do jedzenia - mówi Marcin Wesołowski.

Więcej na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11733

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane