Sieć włoskich restauacji La Grotta szykuje ogólnopolską ekspansję

www.portalspozywczy.pl 15 stycznia 2013 14:34

Sieć włoskich restauracji La Grotta uruchomiła system franczyzowy. Poszukiwani są licencjobiorcy z miast takich jak: Wrocław, Opole, Wałbrzych, Lubin, Tarnów, Leszno, Środa Wielkopolska, Mińsk Mazowiecki, Pruszków, Wejherowo.


Każda restauracja franczyzowa jest własnością licencjobiorcy, który ją prowadzi. Jednak zainteresowani mogą liczyć na pomoc firmy, która wyraża się np. koordynacją realizacji inwestycji, rabatami u dostawców sieci (Carlsberg, PepsiCo, Richmont Tea, Lavazza) czy szkoleniami przed i po otwarciu lokalu.

Inwestycja w restaurację La Grotta to koszt rzędu 250-400 tys. zł. Minimalny wkład własny wynosi 50 proc. wartości inwestycji, opłata wstępna - 25 tys. zł netto, miesięczna opłata licencyjna - 5 proc., a stała miesięczna opłata marketingowa - 500 zł netto.

Aby założyć restaurację sieci trzeba dysponować lokalem o powierzchni 100-150 mkw, który znajduje się w centrum handlowym lub w centrum miasta.

Za rozwój systemu franczyzowego odpowiada firma FRConsulting z Lublina.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 8209

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane