REKLAMA
REKLAMA

Sławomir Chłoń na VIII FRSiH: Rynek żywności ekologicznej z dużą dynamiką wzrostu

www.portalspozywczy.pl 5 listopada 2015 11:00

- Rynek żywności ekologicznej w Polsce nadal jest niewielki, bo sięga ok.1 mld zł. Łącznie z żywnością regionalną, naturalną, prozdrowotną jego wartość szacuje się na ok. 3 mld zł – co stanowi na razie zaledwie ok. 1,5 proc. w całym rynku. Rynek jest mały, jednak cechuje go wysoka dynamika wzrostu – mówił Sławomir Chłoń, prezes zarządu, Organic Farma Zdrowia SA, podczas VIII Forum rynku Spożywczego i Handlu sesji zatytułowanej „Handel i dystrybucja. Nowy ład. Polski i Europejski handel w trakcie rewolucji”.

REKLAMA

Sławomir Chłoń zapewnił, że rynek żywności ekologicznej w Polsce cały czas dynamicznie się rozwija. Tego typu produkty pojawiają się w coraz większej ilości miast i miejsc w całym kraju.

- Na początku sklepy z produktami ekologicznymi, regionalnymi, lokalnymi pojawiały się w Warszawie, następnie w kolejnych dużych, polskich miastach. Dzisiaj ta oferta jest dostępna również w mniejszych miastach - Sławomir Chłoń, prezes zarządu, Organic Farma Zdrowia SA.

Dzisiaj w dużych miastach, w każdej sieci handlowej można znaleźć półkę z produktami ekologicznymi naturalnymi, tradycyjnymi czy regionalnymi, z każdym rokiem asortyment w tych kategoriach zwiększa się i poprawia.

Forum Rynku Spożywczego i Handlu to dwa dni debat, prezentacji, wystąpień ekspertów, wieczorna gala z wręczeniem prestiżowych nagród „Rynku Spożywczego” i certyfikatów „Dobry Produkt’ oraz szereg mniej lub bardziej formalnych spotkań.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12365

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA