Sushi w Polsce wciąż jest modne

www.portalspozywczy.pl 22 lipca 2016 14:12

Perspektywa rozwoju rynku restauracji oferujących sushi w Polsce jest bardzo duża. Dzięki dowolnej możliwości modyfikowania zawartości rolek, rynek pozostaje otwarty dla kolejnych pomysłodawców, którzy wymyślają coraz nowsze opcje serwowania lub zawartości sushi. Aktualnie widocznym trendem są tzw. handrolle czyli niepocięte rolki sushi, które można wziąć w dłoń i zjeść np. w drodze do szkoły czy pracy - mówi Tomasz Bojanowicz z TenSushi.

- Spożywanie sushi stało się czymś „normalnym”, a nie „prestiżowym”, jak to było jeszcze kilka lat temu. Sushi należy do jednych z najchętniej zamawianych przez Polaków dań w restauracjach. Można również zauważyć rosnącą popularność zamówień z dowozem, korzystają z nich np. pracownicy biurowi, którzy zamiast objadać się tłustymi fast foodami, wybierają zdrową alternatywę, którą zdecydowanie jest sushi - mówi Tomasz Bojanowicz z TenSushi.

Całość na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11837

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane