Świat idzie w kierunku pieczywa z odpieku

www.portalspozywczy.pl 16 czerwca 2016 13:51

Sieci handlowe na całym świecie inwestują w piece i infrastrukturę. Produkty pochodzące z odpieku nie dość, że są bez konserwantów, to mają jeszcze dodatkowy walor: są ciepłe, zawsze dostępne i ładnie pachną - mówią w rozmowie z serwisem www.portalspozywczy.pl Karolina Zajezierska (dyrektor handlowa) i Michał Zajezierski, wiceprezes zarządu Nowel Piekarnia Nowakowski.

Jak mówi Karolina Zajezierska rynek rozwija się zdecydowanie w kierunku pieczywa odpiekanego.

- Popyt na nasze produkty potwierdza ten trend. Sieci handlowe na całym świecie inwestują w piece i infrastrukturę, a konsumenci głosują nogami - dodaje.

Dyrektor handlowa Nowel Piekarni Nowakowski zauważa, że pieczywo mrożone nie jest nowością na rynku.

- Pojawiło się w połowie lat 90 i zdobywa popularność wraz z rozwojem sieci handlowych. Kajzerka czy chleb żytni to produkty, które konsumenci dobrze znają. Gdy pochodzą z odpieku, to nie dość, że są bez konserwantów, mają jeszcze dodatkowy walor – są ciepłe, ładnie pachną i są zawsze dostępne w ramach sieci. Jest to szczególnie ważne, biorąc pod uwagę, że Polacy wolą robić zakupy codziennie niż raz w tygodniu - dodaje.

Według różnych szacunków udział pieczywa mrożonego w rynku może sięgać nawet 15 procent.

Całość na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • mniej naiwny 2016-06-17 13:54:20

    Proszę podać dokładny skład pieczywa który Państwo oferujecie " z odpieku". Bez konserwantów , nie oznacza bez DODATKÓW niezdrowych.

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10912

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane