System zarządzania bezpieczeństwem żywności w Tchibo zgodny z wymaganymi normami

Autor: dlahandlu.pl/pr 16 lipca 2015 11:32

Sieć sklepów Tchibo w Polsce ponownie uzyskała pozytywny wynik audytu nadzoru systemu z wymaganiami normy ISO 22000: 2005. Stanowi on potwierdzenie, że system zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakresie oferowanych produktów żywnościowych w sieci sklepów Tchibo w Polsce jest skuteczny.

Sklepy Tchibo posiadają certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności już od 2004 roku. Początkowo był to system HACCP opracowany wg. Codex Alimentarius, a od 2010 roku, system zgodny z wymaganiami normy ISO 22000: 2005 – międzynarodowego standardu zarządzania bezpieczeństwem żywności.

W czerwcu br. w sklepach Tchibo przeprowadzono kolejny audyt nadzoru systemu, na podstawie którego sklepy utrzymały certyfikat zgodności systemu z wymaganiami normy ISO 2200: 2005, w zakresie przygotowywania i sprzedaży gotowych do spożycia napojów kawowych, innych napojów, soków owocowych, deserów, lodów, ciast, kawy i herbaty.

 


 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10803

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane