Targ zdrowej żywności i 20 lokali gastronomicznych stworzą ofertę Konesera

Property News 4 kwietnia 2016 11:47

Za niespełna dwa lata, rozrywka, kultura i gastronomia staną się znakiem rozpoznawczym Centrum Praskiego Koneser. Inwestorzy planują przeznaczenie ponad 30 proc. powierzchni handlowej na funkcje gastronomiczno-rozrywkowe.

 

Zrewitalizowane budynki Konesera, powstają na 5-hektarowym terenie byłej Warszawskiej Wytwórni Wódek i będą połączone z nowymi obiektami inspirowanymi postindustrialną zabudową. Restauracje, kawiarnie i bary – łącznie powstanie ich ponad dwadzieścia – będą jednym z najważniejszych elementów tego projektu.

Obecnie jego inwestorzy, ze wsparciem firmy doradczej Knight Frank, prowadzą rozmowy z potencjalnymi najemcami gastronomicznymi. - Na tym etapie, na potrzeby lokali gastronomicznych chcemy przeznaczyć około 6 tys. mkw. powierzchni najmu – mówi Mariusz Kozłowski, prezes zarządu Liebrecht & wooD w Polsce.

Ofertę Konesera uzupełni targ zdrowej żywności pochodzącej od renomowanych, ekologicznych dostawców – będzie można na nim kupić najwyższej jakości mięso, ryby, warzywa, owoce oraz szeroką gamę produktów regionalnych. W Koneserze znajdzie się również tradycyjny supermarket.

Budowa komercyjnej części Centrum Praskiego Koneser rozpoczęła się jesienią 2015 roku. Jej zakończenie zaplanowano na koniec 2017 roku.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11837

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane