REKLAMA
REKLAMA

V Forum Rynku Spożywczego i Handlu - sprawdź program imprezy

Autor: www.dlahandlu.pl 5 września 2012 09:41

15-16 października 2012 r. w Warszawie w hotelu Sheraton odbędzie się V Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Będzie to największa konferencja dedykowana sektorowi spożywczemu oraz handlowemu. Doroczne spotkanie przedstawicieli największych przedsiębiorstw producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności w Polsce organizowane jest przy współudziale organizacji branżowych, przedstawicieli rządu oraz osób mających realny wpływ na zmiany w sektorze spożywczym w Polsce.

REKLAMA

Kliknij tutaj i zarejestruj się jako uczestnik Forum

Program V Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2012:

Dzień I -15 października

9.00-10.30
Przemysł spożywczy i handel - sektory, które uratowały polską gospodarkę?

- Kondycja sektora spożywczego i handlu w Polsce po 5 latach światowego kryzysu
- Światowy kryzys - wyzwanie czy naturalny element działalności biznesowej
- Biznes na wysokich obrotach w perspektywie kolejnych lat dekoniunktury
- Stymulacja innowacyjności firm oraz rozwoju branży spożywczej i handlowej
- Bariery w prowadzeniu biznesu - rozwój przemysłu spożywczego i handl

11.30-13.30
Finansowanie rozwoju firm spożywczych

- Branża spożywcza w oczach banków - kto może liczyć na kredyt?
- Inwestycje firm spożywczych w warunkach spowolnienia gospodarczego
- Jak finansować inwestycje - kredyt, obligacje, giełda
- Ufaj, ale kontroluj - jak sprawdzać wiarygodność partnerów biznesowych?
- Pozabankowe źródła finansowania rozwoju fundusz VC i PE

11.30-13.30
Biznes bez barier - biznes bardziej konkurencyjny

- Jeden urząd, lepsza koordynacja - kontrola jakości i bezpieczeństwa żywności
- Handel i przetwórstwo - jasne zasady współpracy partnerów biznesowych
- Wymagania sieci handlowych wobec dostawców - nowe trendy
- Nakłady na badania i rozwój - ulgi i dofinansowanie ze strony państwa
- Prawo gospodarcze, prawo pracy - uproszczenia i uelastycznienie procedur

11.30-13.30
Nowe technologie w zarządzaniu produkcją - inwestycje w oszczędności

- Nowe technologie w przetwórstwie oraz produkcji żywności i napojów
- Planowanie i optymalizacja procesów technologicznych
- Efektywne zarządzanie produkcją w branży spożywczej
- Systemy IT - budowanie konkurencyjności poprzez systemy informatyczne
- Automatyzacja procesów produkcji, pakowania i logistyki
- Efektywność energetyczna w branży spożywczej

14.00-16.00
Eksport i inwestycje zagraniczne polskich firm spożywczych

- Potencjał rozwoju eksportu na rynki odlegle (Brazylia, Chiny, Indie, Afryka)
- Współpraca eksportowa-inwestycyjna ze Wschodem - Ukraina, Rosja, Białoruś
- Wsparcie eksportu przez instytucje rządowe - Polska, Unia Europejska
- Bezpieczeństwo biznesu za granicą - płatności, ubezpieczenia, finansowanie
- Jak obniżyć ryzyka związane z eksportem towarów spożywczych? Bariery i zagrożenia inwestycji w krajach Dalekiego Wschodu i Ameryki Południowej


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11855

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA