VI FRSiH: Przyznano certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów"

www.portalspozywczy.pl 6 listopada 2013 09:43

Grupa PTWP SA, wydawca magazynu Rynek Spożywczy oraz portali portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji przyznała - już po raz czwarty - firmom z branży żywnościowej certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów".

Nagrody, wspólnie z Edytą Kochlewską, redaktor naczelną serwisu dla handlu.pl i zastępczynią redaktora naczelnego "Rynku Spożywczego" oraz Łukaszem Stępniakiem, redaktorem naczelnym "Rynku Spożywczego" i serwisu portalspozywczy.pl, wręczyła Renata Juszkiewicz, prezes zarządu Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji i dyrektor przedstawicielstwa Metro Group w Polsce. Galę poprowadził prezenter telewizyjny Marek Czyż.

Oprócz przedstawicieli redakcji oraz POHiD w skład jury, które wyłoniło nagrodzone produkty i firmy, wchodzą także doc. dr Urszula Kłosiewicz-Górecka, zastępca dyrektora ds. Koordynacji Badań Instytut Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur; Andrzej Wojciechowicz, szef firmy doradczej FMCG Business Consulting oraz Agnieszka Sora, dyrektor zarządzający, GfK Polonia Sp. z o.o.

Wyróżnienia mają postać certyfikatów, które producenci i/lub dystrybutorzy mogą eksponować na opakowaniach nagrodzonych produktów. Celem nagród jest popularyzacja i promocja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, sposobem opakowania, i które - w opinii jury - powinny zostać zauważone przez konsumentów.
Certyfikaty zostały wręczone w czterech kategoriach: Produkt regionalny, Funkcjonalność opakowania i design, Innowacyjność produktu oraz Jakość produktu.

Certyfikat w kategorii Produkt regionalny otrzymały Flaki pałuckie w pomidorach firmy Pałuki E.M. Głuszczyńscy Sp. j. Nagrodę odebrali Ewa i Marek Głuszczyńscy, właściciele firmy.

Drugą nagradzaną Certyfikatem Dobry Produkt kategorią jest Funkcjonalność opakowania i design. Tu wyróżnienie otrzymało pięć firm.
Pierwszy certyfikat w tej kategorii otrzymała firma GPH Folwark za linię sosów i ketchupów w butelkach BSL. Odebrał go dyrektor zarządzający, Łukasz Kotaniec.

Drugie wyróżnienie trafiło w ręce Krakowskiego Kredensu Tradycja Galicyjska SA, za Herbatniki Floriańskie w opakowaniu z pozytywką. Nagrodę odebrała Ewa Lewek, wiceprezes zarządu firmy Krakowski Kredens Tradycja Galicyjska - dystrybutora Herbatników Floriańskich.
Certyfikat Dobry Produkt otrzymało także Gospodarstwo Pasieczne Leśny Dwór na Warmii i Mazurach Jacek Pieńkoś za Miód leśny w słoiku z pieczęcią. Nagrodzony produkt został przeniesiony z kategorii produkt regionalny. Certyfikat odebrał właściciel Jacek Pieńkoś.


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10803

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane