PARTNER PORTALU partner portalu - www.frigologistics.pl

W przyszłym roku ruszą dwie restauracje w warszawskim Koneserze

Autor: dlahandlu.pl 18 września 2017 09:56

Kulinarny krajobraz Warszawy wzbogaci się wkrótce o restaurację Zoni i bistro WuWu, które powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki Rest Team.

Oba lokale będą stanowić swoistą kreatywną mieszankę architektonicznych i wnętrzarskich doświadczeń właściciela pracowni Nizio Design International oraz biznesowego doświadczenia twórców sukcesu sopockiego White Marlin.

 Unikatowy restauracyjny koncept Rest Team współtworzą Ewa, Andrzej i Mirosław Nizio. Restauracja Zoni oraz bistro WuWu, będące wyrazem zamiłowania zarówno do wybornej, opartej na sezonowym produkcie kuchni śródziemnomorskiej wzbogaconej wyrazistymi polskimi akcentami, jak również do wysmakowanej architektury, to pierwsze wspólne kulinarne przedsięwzięcie trojga inwestorów. – Mamy za sobą kilka wspólnych realizacji. Znamy poziom swoich wymagań. Mamy bardzo podobne podejście do detalu, jakości oraz zasad prowadzenia biznesu. Rest Team zagwarantuje stworzenie miejsca unikatowego pod względem designu i sztuki kulinarnej – mówi o wspólnym przedsięwzięciu Ewa Nizio.

Wieloletnie doświadczenie wspólników zaowocowało przekonaniem, że najważniejsza dla rozwoju restauracyjnego biznesu jest lokalizacja i tworzący miejsce ludzie. Nie jest więc bez znaczenia, że swoją restaurację i bistro otworzą właśnie w Centrum Praskim Koneser. – Jesteśmy przekonani, że Koneser wyrasta na najważniejszy punkt biznesowej, towarzyskiej i kulturalnej mapy stolicy. Wierzymy w sukces tego miejsca – mówią zgodnie właściciele.

Mówiąc o ofercie obu lokali przyznają, że dążą do stworzenia dwóch całkowicie niezależnych od siebie miejsc. Inne nazwy i inna stylistyka wnętrz – w obu przypadkach wykreowana przez Mirosława Nizio – przyciągną różne grupy klientów. Bistro ma mieć bardziej rozrywkowy charakter i działać w trybie całodobowym. Jak przystało na lokal sąsiadujący z Muzeum Polskiej Wódki zaoferuje gościom najlepsze rodzime trunki oraz przekąski. Restauracja ma mieć nieco inny, bardziej kameralny charakter i stać się miejscem relaksu, spotkań towarzyskich, rodzinnych oraz biznesowych. Klientów przyciągnie bogatą kartą win i polskich wódek, kuchnią pełną pasji i doskonałych smaków oraz nietuzinkową architekturą projektu Mirosława Nizio.

Otwarcie obu lokali planowane jest wiosną 2018 roku.

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • Mieszkanka Ewa 2017-09-21 16:50:06

    Koneser stanie się niedługo bardzo fajnym miejsce, bałam się, że będzie to zamknięty obiekt. Jednak rozwiązania o których czytam są bardzo fajne i gwarantują według mnie sukces tej inwestycji. Mieszkam na Pradze całe lata i właśnie takiego multi użytkowego miejsca tutaj brakowało.

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11458

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane