PARTNER PORTALU partner portalu - www.frigologistics.pl

Warsztaty - Potencjał migdałów w przemyśle słodyczowym

Autor: pr 29 marca 2011 10:53

Kalifornijskie Stowarzyszenie Producentów Migdałów organizuje warsztaty skierowane do przemysłu ciastkarskiego, cukierniczego i czekoladowego. Spotkania w Warszawie i Krakowie oraz Poznaniu poprowadzą eksperci z USA.

Celem warsztatów jest ukazanie potencjału migdałów kalifornijskich oraz możliwości ich zastosowania w produktach ciastkarskich, cukierniczych i czekoladowych. Mowa będzie o zdrowotnych właściwościach migdałów kalifornijskich oraz technicznych aspektach produktu: normach i gatunkach, postaciach i odmianach oraz sposobach wykorzystania poszczególnych ich rodzajów w przetwórstwie.
Organizatorzy szacują, że w spotkaniach weźmie udział ponad 100 przedsiębiorstw z sektora przemysłu ciastkarskiego, cukierniczego i czekoladowego. Szkolenia skierowane są do firm regionalnych i ogólnopolskich. Wśród zaproszonych gości znaleźli się dystrybutorzy, importerzy, stowarzyszenia branżowe i media.
Terminy warsztatów:
Warszawa - 11 kwietnia
Kraków - 12 kwietnia
Poznań - 14 kwietnia

Organizator:
Przedstawicielstwo Kalifornijskiego Stowarzyszenia Producentów Migdałów (Almond Board of California) w Polsce:
Made in PR
Monica Ponce Jakubowska
Tel.: 22/ 646 00 10
e-mail: m.ponce@madeinpr.pl
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11609

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane