PARTNERZY PORTALU Partner portalu: City Board
REKLAMA
REKLAMA

Współpraca zakładów mięsnych z sieciami to wciąż trudny temat

www.portalspozywczy.pl 28 maja 2014 14:57

Często zdarza się, że decyzje i idące za nimi działania sieci handlowych odbijają się negatywnie na jakości sprzedawanych w nich przetworów mięsnych - ocenia prof. dr hab. Andrzej Pisula, ekspert Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP.

REKLAMA
Profesor wskazuje, że problemy związane ze współpracą dostawców żywności i sieci handlowych są szeroko dyskutowane nie tylko w Polsce, ale na całym świecie. - W strukturach Unii Europejskiej funkcjonuje specjalna komisja powołana w celu monitorowania praktyk handlowych w łańcuchu dostaw. Również w krajowym ministerstwie gospodarki powołano grupę, która podejmuje podobne tematy. Ponieważ problemy w tej dziedzinie są bardzo złożone, dyskusja na ich temat jest równie trudna. Niemniej, w ramach organizowanych przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP spotkań, planujemy zapraszać ekspertów i praktyków, aby naświetlić te sprawy, z myślą o korzyści zarówno producentów, jak i konsumentów - zapowiada prof. Pisula.

WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 16394

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA