Zakład produkujący dla Dino kosztem 110 mln zł zwiększy moce produkcyjne

www.portalspozywczy.pl 20 kwietnia 2017 14:44

Agro-Rydzyna, należący do Dino Polska producent mięsa, wędlin i przetworów mięsnych z Wielkopolski, zainwestuje 110 mln zł do 2020 roku w zwiększenie mocy produkcyjnych w zakładzie w Kłodzie koło Leszna oraz budowę nowego zakładu przetwórczego.

Plany ekspansji spółki są ściśle związane ze strategią rozwoju sieci Dino Polska, która jest właścicielem spółki Agro-Rydzyny. Jak mówi Szymon Piduch, prezes zarządu Dino Polska i prezes Agro-Rydzyny, do końca 2020 roku sieć chce dysponować 1,2 tys. sklepów w całej Polsce.

Zwiększenie mocy produkcyjnych zakładu w Kłodzie umożliwi dostarczanie produktów do tysiąca sklepów Dino Polska. Do 2020 roku Dino planuje wybudować w Polsce drugi zakład przetwórstwa mięsnego.

Założona w 1992 roku Agro-Rydzyna Sp. z o.o. specjalizuje się w produkcji mięsa, wędlin oraz przetworów mięsnych. Od 2004 roku produkcja prowadzona jest w nowym zakładzie przetwórczym. Produkowany asortyment obejmuje m.in. wędliny, wędzonki, mięsa kulinarne, wyroby garmażeryjne oraz podrobowe.


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    4,38

  • Śr

    3,23

  • Min

    1,82

» Produkty » Sklepy » Regiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11907

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane