Corndog podbije rynek gastronomiczny?

www.portalspozywczy.pl 25 marca 2015 13:02

Spółka Corndog zamierza propagować spożywanie nowej przekąski - parówki wieprzowej w cieście o autorskiej recepturze o nazwie "corndog". W tym celu planowany jest rozwój sieci punktów serwujących ten przysmak. Pomoże w tym program franczyzowy.

Firma planuje stworzenie sieci niewielkich lokali w oparciu o corndog'a oraz oferuje sprzedaż lub wypożyczenie stanowisk mobilnych do sprzedaży naszego produktu.

Dla przyszłych franczyzobiorców ważne jest to, że koszt prowadzenia produktu do istniejącego lokalu gastronomicznego (min. 20 mkw.) ogranicza się wyłącznie do kosztu zakupu produktu oraz stworzenia informacji handlowej w widocznym miejscu. Firma nie pobiera opłat franczyzowych. Koszt wypożyczenia stanowiska mobilnego to 1 tys. zł miesięcznie bez opłat franczyzowych. Produkt nadaje się również do sprzedaży na stacjach benzynowych.

Produkcja corndoga odbywa się w Zakładzie Produkcji Spożywczej Tosta w Bydgoszczy, która specjalizuje w wypieku pieczywa i innych wyrobów od ponad 60 lat.

Prezesem spółki Corndog jest Adam Narloch, który odpowiada za stworzenie m.in. dwóch innych systemów franczyzowych: Tornado Pizza (pizza w rożku)oraz Admiral Chicken (restauracje QSR).

  • The 2015-03-25 22:09:11

    Pierdolenie. Corndogi jadłem w nad morzem w Pogorzelicy 25 lat temu...

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12737

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane