Ekspertka ds. żywienia: Kolejne afery w żywności podważają zaufanie do uczciwych konsumentów

Autor: Gazeta.pl / TOK FM 25 kwietnia 2012 09:44

- Zawsze uważałam, że polscy producenci żywności są rzetelni. A teraz pogoń za zyskiem powoduje, że stają się podobni do osób, o których nie chcemy mówić dobrze - ocenia informacje TOK FM o aferze rybnej dr Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska. Jak podało TOK FM, śledczy z Lublina wyjaśniają sprawę ponad 100 ton mrożonych ryb i owoców morza, które mogły być przeterminowane nawet o pięć lat.

Według lekarki i specjalistki ds. żywienia informacje na temat nieuczciwych producentów żywności podważają zaufanie konsumentów. - Nie zgadzam się z takim oszustwem, jako lekarz i jako konsument. Przecież my, robiąc zakupy, nie możemy ocenić, jak długo przechowywano rybę. A takie afery podważają zaufanie także do tych uczciwych producentów i nie tylko tych zajmujących się rybami. Bo przecież wcześniej mieliśmy afery solną oraz związaną z suszem jajecznym - stwierdziła.

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • Marta 2012-04-25 18:53:30

    Z powodu nieuczciwości zaprzestałam kupować wielu produktów . Ryby bardzo sporadycznie kupuję. Chyba ,że niska cena może by spowodowała częstszy zakup.Pasztety robię sama.Także inne wędliny. Prawie nie kupuje gotowych produktów,bo nie wiem jakich świństw nakładł producent. Uczciwi producenci powinni domagać się ujawnienia oszustów, bo nieujawnienie powoduje spadek sprzedaży produktów robionych przez uczciwe firmy. Chociaż mam obawy czy są jeszcze takie uczciwe firmy w dobie , gdzie każdy tanim kosztem chce się wzbogacić.

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    4,99

  • Śr

    2,62

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9338

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane