PARTNER PORTALU
  • Partner portalu: Frigo Express

GIS: Sprzedawcom, którzy źle przechowują żywność grożą kary

Autor: PAP 13 lipca 2010 14:40

Źle przechowywane w trakcie upałów produkty spożywcze szybciej się psują, a ich zjedzenie może doprowadzić do zatrucia pokarmowego.

- W upałach szybko psują się szczególnie przetwory z jajek, mięsa, ryby i nabiał. Konieczne jest ich odpowiednie przechowywanie w odpowiednich warunkach termicznych, zarówno przez sprzedawców, jaki i w domach. Sprzedawcom, którzy nie zapewniają odpowiednich warunków przechowywania żywności grożą kary - podkreślił w rozmowie z PAP rzecznik GIS Jan Bondar.

 

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    9,40

  • Śr

    4,43

  • Min

    2,39

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 7804

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 706264

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane