Harbi Meat otworzy w Warszawie drugi sklep z mięsem halal

www.portalspozywczy.pl 23 listopada 2017 17:29

Harbi Meat otworzy w Warszawie drugi sklep z mięsem halal Cemre Yatur, współwłaściciel sklepu Harbi Meat, fot. Paweł Pawłowski

- Obecnie nie mamy tyle mocy przerobowych, aby nawiązać współpracę z wielkimi sieciami handlowymi. Skupiamy się głównie na hotelach i restauracjach. Mamy w planach otwarcie drugiego sklepu o powierzchni 400 mkw. Będzie to miejsce, w którym klienci znajdą różne produkty spożywcze pochodzące z Turcji. Połowę będzie stanowić sklep mięsny – mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Cemre Yatur, współwłaściciel sklepu Harbi Meat.

Maho Kazkondu przyjechał do Polski na studia na początku lat 90. Niemal od samego początku działał w branży mięsnej korzystając z rosnącej popularności kebaba, który stał się hitem ulicznej gastronomii nad Wisłą. Obecnie należą do niego dwie warszawskie restauracje pod szyldem Harbi Kebab. Pierwsza powstała w 2012 roku przy al. Krakowskiej 120, druga w 2017 roku przy ul. Grójeckiej 128.

Kazkondu nie ograniczał się wyłącznie do gastronomii i zaczął rozwijać działalność w obszarze uboju i przetwórstwa mięsa. Założył firmy: MBM Meat Food (produkcja kebaba wołowego), Damak Kebab (produkcja kebaba drobiowego) i Kapitan Food – hurtownię mrożonego mięsa typu kebab dla gastronomii. 

Najnowszym projektem Maho Kazkondu jest Harbi Meat. Sklep mięsny oferujący produkty świeże i mrożone przy al. Krakowskiej 123 w Warszawie powstał w czerwcu 2017 roku. Maho Kazkondu prowadzi go wspólnie z Cemre Yaturem, Turkiem, który przyjechał do Warszawy w 2009 roku, aby studiować stosunki międzynarodowe.

- Podczas studiów w Warszawie zacząłem pracować u pana Kazkondu. Po jakimś czasie pomyślałem, że warto byłoby otworzyć swój biznes. Rozmawialiśmy o tym z panem Maho, który zaproponował mi otwarcie sklepu mięsnego. Tak powstał pierwszy sklep pod szyldem Harbi Meat. Słowo „harbi” w języku tureckim oznacza: dokładnie, prawdziwe. Stąd po Harbi Kebab pojawił się Harbi Meat – mówi Yatur.

Harbi Meat sprzedaje wołowinę, cielęcinę, baraninę oraz mięso drobiowe. Kurczak i indyk pochodzą z zewnętrznych zakładów, gdzie produkcja odbywa się zgodnie z zasadami uboju rytualnego.

Więcej na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • Rower 2017-11-24 07:01:44

    Super! Dobrze ze chcą pracować niż leciuchowac!

  • Skalda 2017-11-24 02:07:03

    Halal powinno byc zakazane w calej EU.W XXI w w cywilizowanej Europie nie ma miejsca na uboj rytualny!

    Bardzo przykre,ze Polska zezwala na otwieranie tego typu biznesu.



    Chca otwierac restauracje czy sklepy?Prosze bardzo,ale bez halal.

ZOBACZ WSZYSTKIE (2)

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9044

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane