Lokalne zakłady produkcyjne spółdzielni Społem są rentowne

Autor: portalspozywczy.pl 25 sierpnia 2011 14:40

- Praktycznie każda większa spółdzielnia ma swoją produkcję - piekarnię czy ciastkarnię. Są to zakłady, które produkują na swoje potrzeby i obsługują lokalny rynek. Taka produkcja jak piekarnictwo, ciastkarstwo, czy garmażerka jest ciągle rentowna pomimo wzrostu cen surowców - mówi Ryszard Jaśkowski, prezes Krajowej Platformy Handlowej Społem.

Jednocześnie dodaje, że chciałby aby współpraca spółdzielni w zakresie produkcji była dużo bliższa niż obecnie. - Chcemy poprzez platformę zamawiać surowce dla tych spółdzielni, które zajmują się produkcją. Dzięki dużej skali zamówień moglibyśmy uzyskać dużo niższe ceny surowców. Dobrym przykładem jest cukier, którego zakup platforma będzie negocjowała nie tylko dla klienta detalicznego, ale także w dużych opakowanych dla zakładów cukierniczych - tłumaczy prezes Krajowej Platformy Handlowej Społem.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9667

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane