Nowel Piekarnia Nowakowski: Mrożenie korzystne dla wypieku pieczywa

www.portalspozywczy.pl 23 sierpnia 2016 10:27

- W naszej piekarni przywiązujemy szczególną uwagę do jakości pieczywa i jego w pełni naturalnego składu, dzięki czemu dostarczamy naszym konsumentom pieczywo bogate w wartości odżywcze - mówi Michał Zajezierski, wiceprezes zarządu Nowel Piekarnia Nowakowski.

Jak dodaje, mrożenie żywności jest najstarszym, a zarazem najbardziej naturalnym sposobem konserwowania i przechowywania produktów spożywczych.

- Wykorzystywanie tego procesu w wypieku pieczywa niesie ze sobą wiele korzyści. Po pierwsze, zyskujemy niezbędny czas do przygotowania odpowiedniego produktu, wytworzonego przy wykorzystaniu tradycyjnie prowadzonego kwasu. Wykorzystując wyłącznie naturalne składniki, związane od setek lat z produkcją pieczywa tzn. mąkę, wodę, sól i kwas, możemy zapewnić konsumentom produkt, który smakuje pełniej i nie zawiera konserwantów. To właśnie brak sztucznych substancji jest jednym z kluczowych atutów tego typu pieczywa. Nasz proces produkcji wyklucza z wypieku emulgatory, środki spulchniające czy substancje stabilizujące, które bardzo często są otrzymywane na drodze syntezy chemicznej. Walory odżywcze naszego pieczywa potwierdza m.in. clean label, czyli tzw. czysta etykieta, będąca odzwierciedleniem braku spulchniaczy oraz konserwantów. Dodatkowo wypiekane przez nas produkty są wolne od GMO - dodaje.

Więcej na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    4,89

  • Śr

    3,25

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9961

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane