PARTNER PORTALU
  • Partner portalu: Frigo Express

Prezes SRW RP: Coraz lepiej sprzedają się gotowe mięsa do upieczenia

Autor: portalspozywczy.pl 29 kwietnia 2010 12:57

Zdaniem Janusza Rodziewicza, prezesa Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP rynek mięsa ma szansę unormować się wraz z początkiem sezonu grillowego, który powinien oznaczać wzrost spożycia kiełbas i mięs przeznaczonych do przygotowania na ruszcie. - Ceny wędlin od stycznia lekko spadają. Natomiast mięso kulinarne staniało bardzo wyraźnie i jest coraz popularniejsze - mówi Janusz Rodziewicz. - W ostatnim okresie klienci chętniej sięgali po mięsne produkty funkcjonalne, czyli dania gotowe, bądź mięsa przygotowane do upieczenia lub tylko odgrzania. Ten trend się umacnia - wskazuje.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    1,99

  • Śr

    1,36

  • Min

    0,85

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 7994

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane