Putka: Spadek spożycia pieczywa zahamowany

www.portalspozywczy.pl 31 sierpnia 2017 11:31

– Tendencja spadkowa spożycia pieczywa została zatrzymana. To pozytywne zjawisko dla branży – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Stefan Putka, współwłaściciel piekarni Putka.

Jakie pieczywo cieszy się największą popularnością?  Jak przyznaje Stefan Putka, gusta Polaków zależą m.in. od regionu Polski. Na rynku warszawskim dobrze sprzedaje się zwłaszcza pieczywo podstawowe, w tym bułki kajzerki. Są jednak rejony, w których kajzerki nie są już aż tak popularne. – W różnych regionach Polski tendencje mogą być różne. Są bułki regionalne, które mają większy wolumen sprzedaży niż kajzerki –  przyznaje Putka.

W piekarnictwie widać też powrót do starych receptur. – Czytamy stare podręczniki i książki do nauki zawodu. Stamtąd czerpiemy receptury – mówi rozmówca serwisu portalspozywczy.pl.

Więcej na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    2,39

  • Śr

    1,60

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9343

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane