Selgros otworzy Instytut Kulinarny – centrum szkoleń i warsztatów (galeria)

Autor: dlahandlu.pl 23 marca 2018 12:06

Selgros otworzy Instytut Kulinarny – centrum szkoleń i warsztatów (galeria) Fot. Selgros

Selgros w pierwszej połowie tego roku otworzy Instytut Kulinarny Transgourmet. Instytut zaoferuje szkolenia kulinarne i sommelierskie oraz spotkania z kucharzami z całej Europy.

Jak informuje firma, Instytut Kulinarny jest skierowany do ludzi branży HoReCa - kucharzy, restauratorów, czy osób prowadzących firmy cateringowe. - Dzięki Instytutowi Kulinarnemu chcemy dać im możliwość doskonalenia swoich umiejętności, a także wymiany doświadczeń z innymi kucharzami, również z tymi spoza kraju. W Instytucie będziemy szkolić nie tylko naszych klientów, ale również pracowników firmy – mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Selgros Cash&Carry i Transgourmet.

Instytut Kulinarny będzie działał w budynku hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie pod Warszawą. Nowoczesna przestrzeń od połowy roku 2018 wypełni się wydarzeniami dla branży HoReCa.Za program wydarzeń będzie odpowiadał jego manager – Krystian Zalejski, który oficjalnie ogłosił otwarcie Instytutu Kulinarnego 22 marca br. podczas międzynarodowych targów EuroGastro w Warszawie.

–  Instytut Kulinarny będzie prawdziwą areną wymiany doświadczeń dla kucharzy. Chcemy dać naszym klientom możliwość poznania technik kulinarnych i europejskich trendów w gastronomii. Dzięki temu, że jesteśmy częścią międzynarodowego holdingu Transgourmet, szkolenia i warsztaty będą prowadzić także kucharze z Francji, Austrii, Szwajcarii czy Niemiec. Tutaj też będą przygotowywać się do Kulinarnego Pucharu Świata w Luksemburgu jedni z najlepszych kucharzy w kraju z Narodowej Kadry Kucharzy OSSKIC - mówi Krystian Zalejski, Manager Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Instytut Kulinarny Transgourmet i Selgros Cash&Carry to pierwsze w Polsce miejsce, którego wyposażenie odwzoruje kuchnie najlepszych europejskich restauracji, uhonorowanych gwiazdkami Michelin. W jego przestrzeni zostaną wydzielone specjalne osobne strefy do prowadzenia szkoleń kulinarnych, w tym z kuchni molekularnej oraz barmańskich i baristycznych. Dzięki lokalizacji, odbywające się szkolenia i warsztaty, będą bazować na szerokim asortymencie produktów dostępnych w  hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie, w tym m.in. świeżych owoców i warzyw, mięsa czy ryb i owoców morza, które dostarczane są prosto z portu w Bremerhaven.

Z programu szkoleń i warsztatów Instytutu Kulinarnego, będą mogli bezpłatnie skorzystać klienci HoReCa Selgros Cash&Carry i Transgourmet. Działająca do tej pory w strukturach firmy Akademia Kulinarna, stanie się jego integralną częścią.

Podobał się artykuł? Podziel się!


WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    3,99

  • Śr

    2,08

  • Min

    1,35

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 5323

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane