Sprzedaż ekologicznej żywności rośnie, ale powoli

Autor: Puls Biznesu 18 października 2013 09:11

Polacy coraz chętniej kupują ekologiczną żywność. Producenci tej kategorii produktów prognozują dalszy rozwój rynku – wynika z publikacji w Pulsie Biznesu

Bohdan Juchiewicz, rzecznik sieci Organic Farma Zdrowia zwraca na łamach Pulsu Biznesu uwagę, że rośnie nie tylko zainteresowanie ekologiczną żywnością, ale produktami ekologicznymi w ogóle. Wskazuje, że sprzedaż w reprezentowanych przez niego delikatesach wzrosła w III kw. aż o 7 proc. w stosunku do podobnego okresu w zeszłym roku.

Podobnie wygląda sytuacja w e-sklepie Frisco.pl. Marcin Mierzwiński, członek rady nadzorczej spółki przyznaje w Pulsie Biznesu, że obecnie co drugi klient ma w swoim koszyku zakupowym przynajmniej jeden z naturalnych produktów oferowanych w sklepie.

Segment żywności ekologicznej szacuje się na ok. 0,2 proc. w skali całego rynku spożywczego.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    9,13

  • Śr

    5,99

  • Min

    3,64

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9044
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane