Żabka: Małe, ale częste zakupy sposobem na uniknięcie wyrzucania jedzenia

Autor: pr 10 lutego 2017 13:21

Walka ze zjawiskiem marnowania żywności jest ważnym elementem strategii firmy Żabka Polska, która promuje małe, ale częste zakupy jako sposób na uniknięcie wyrzucania jedzenia. W sklepach Żabka można kupić wszystko, co w danej chwili jest potrzebne w dogodnych godzinach otwarcia. Nie trzeba więc robić zapasów - podaje spółka przy okazji informowania o żywności przekazanej potrzebującym.

- Ten aspekt ważny jest szczególnie dla nowoczesnych konsumentów, których gospodarstwa domowe liczą jedną lub dwie osoby - podkreśla firma.

Sieć poinformowała, że w 2016 roku przekazała potrzebującym 187 ton żywności. Produkty spożywcze trafiły do podopiecznych czterech lokalnych ośrodków Caritas znajdujących się w Poznaniu, Krakowie, Gdańsku i Warszawie.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    7,69

  • Śr

    6,18

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9324

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane