Międzynarodowa konferencja naukowa „Prokonsumencka gospodarka żywnościowa w krajach Unii Europejskiej”

Autor: PTWP 8 sierpnia 2011 15:26

W dniach 12-13 września 2011 r. w warszawskiej SGGW odbędzie się międzynarodowa konferencja naukowa „Prokonsumencka gospodarka żywnościowa w krajach Unii Europejskiej” realizowana w ramach projektu naukowego „Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce zgodnie ze strategią „od widelca do zagrody”.

Celem wydarzenia jest wskazanie dróg rozwoju segmentu wołowiny kulinarnej w Polsce oraz odpowiedź m.in. na pytania:

- Czym jest holistyczne podejście do produkcji i konsumpcji żywności?

- Czym jest innowacyjna produkcja wołowiny?

- Jakie korzyści niesie konsumentom i wszystkim uczestnikom łańcucha dostaw ?

- Jak wdrażać wyniki projektu oraz światowej nauki do praktyki biznesowej i rynkowej związanej z produkcją wołowiny o wysokiej i gwarantowanej jakości?

 

Konferencja i projekt badawczy będący jej zaczynem są filarem budowy segmentu wołowiny kulinarnej w Polsce.

 

Konferencja będzie unikalną platformą dyskusji i wymiany doświadczeń, pozwoli naukowcom jeszcze lepiej poznać oczekiwania producentów, przetwórców, dystrybutorów i klientów, by jak najbardziej precyzyjnie przygotować receptę na udany biznes wołowinowy. Wszyscy uczestnicy łańcucha dostaw będą mieli szansę usłyszeć o korzyściach, jakie niesie dla nich biznes wołowy.


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    5,48

  • Śr

    3,36

  • Min

    1,82

» Produkty » Sklepy » Regiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11009

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane