REKLAMA
REKLAMA

Urządzenia Innoxi do przygotowywania i obróbki żywności

Autor: pr 28 listopada 2011 13:57

Urządzenia Innoxi do przygotowywania i obróbki żywności

Uniscale przedstawia nowoczesne urządzenia do przygotowywania i obróbki żywności marki Inoxxi, które skierowane są do branży spożywczej, gastronomicznej i handlu.

REKLAMA
Inoxxi to sprzęt na miarę XXI wieku, zaprojektowany z myślą o stale rosnących wymaganiach konsumentów względem jakości obsługi i oferowanych produktów. Szeroki wybór sprzętów znajdujący się w portfolio marki (od krajalnic, przez pakowarki próżniowe, maszyny do mielenia mięsa, po piły czy kotleciarki, czyli innowacyjne urządzenia do rozbijania mięsa) pozwala profesjonalistom pracować szybciej, wydajniej oraz na najwyższym światowym poziomie, spełniając jednocześnie wszystkie standardy bezpieczeństwa i higieny pracy. Właścicielem marki Inoxxi jest firma Uniscale.

Inoxxi stawia również na efektywność ekonomiczną wykonywanej pracy, tak aby jej skrócenie przekładało się nie tylko na oszczędności w zakresie kosztów pracy, ale i kosztów zakupu samych surowców. Tak jest m.in. w przypadku pakowarek próżniowych marki, dzięki którym żywność kupioną i zapakowaną próżniowo latem, można wykorzystać zimą zachowując te same walory smakowe oraz odżywcze produktu. Co jest nie bez znaczenia, jeśli weźmiemy pod uwagę, że cena wielu produktów pomiędzy sezonem letnim a zimowym (np. warzyw i owoców) potrafi wzrosnąć aż 4-krotnie. Zastosowanie nowoczesnych rozwiązań do pakowania żywności oferowanych przez Inoxxi pozwala wydłużyć okres przydatności do spożycia nawet 6-krotnie i zaoszczędzić na kosztach surowca, aż do 75proc.

Kolejną istotną cechą urządzeń Inoxxi jest ich prostota obsługi, co pozwala lepiej wykorzystać i zorganizować pracę personelu, ponownie obniżając koszty pracy. Ta cecha przydaje się szczególnie w branży gastronomicznej. Dzięki wykorzystaniu nowoczesnych technologii, np. połączeniu pakowania próżniowego i schładzania szokowego, jeden pracownik restauracji może obsłużyć znacznie więcej gości. Jak to działa? Wyobraźmy sobie sytuację, w której naszą restaurację niespodziewanie odwiedza 40-osobowa wycieczka. Przygotowanie potraw od podstaw dla wszystkich gości w takich okolicznościach w zasadzie byłoby niemożliwe bez zwiększenia liczby personelu. Dzięki zastosowaniu urządzeń marki Inoxxi, można jednak wcześniej przygotować większość potraw, zapakować je próżniowo i schłodzić, a potem po prostu podgrzać. Efekt: wilk syty i owca cała, czyli zadowoleni goście dzięki na czas podanym potrawom, o wysokich walorach odżywczych i smakowych, a na rachunku firmy oszczędności wynikające z realnie obniżonych kosztów pracy.

Ergonomiczne rozwiązania Inoxxi zwiększają też ogólny komfort pracy i zmniejszają jej uciążliwość. Doskonałym tego przykładem są kotleciarki, dzięki którym rozbijanie mięsa na kotlety staje się znacznie łatwiejsze i wielokrotnie mniej czaso- i pracochłonne.
Urządzenia Inoxxi dostępne są w wielu wersjach i wariantach różniąc się funkcjami, wielkością i parametrami wydajności. Wszystkie przystosowane są do intensywnego trybu pracy i wysokich wymagań profesjonalistów z branży spożywczej, handlu i gastronomii. Przed każdym wdrożeniem zespół Uniscale (właściciel marki) pozwala dobrać odpowiednie urządzenie biorąc pod uwagę indywidualne potrzeby, wymagania i możliwości finansowe każdej firmy.

WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13025

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA