PARTNER PORTALU partner portalu - www.frigologistics.pl

Maison du blé - nowa marka pieczywa na polskim rynku

Autor: pr 5 listopada 2013 10:59

Maison du blé - nowa marka pieczywa na polskim rynku

Spółka Uniscale wprowadza na polski rynek nową markę tradycyjnego francuskiego pieczywa - Maison du blé. Produkowane na bazie naturalnych zakwasów, poddawane procesowi powolnej fermentacji oraz bez dodatku konserwantów i polepszaczy wypieki, słyną z długotrwałej świeżości.

Oferta Maison du blé to przede wszystkim bogaty wybór ciastek francuskich, w tym croissantów oraz jchleby wypiekane według oryginalnych receptur legendarnego paryskiego piekarza - Frederica Lalosa. Wśród produktów Maison du blé można znaleźć również pieczywo kanapkowe oraz ciasteczka przygotowywane na bazie 100% migdałów - tzw. makaroniki.
Pieczywo Maison du blé wypiekane jest we Francji w tradycyjnych kamiennych piecach piekarniczych według autorskich przepisów.

Ciastka francuskie Maison du blé słyną z nietuzinkowych smaków, serwowanych „na słodko, słono, i na ostro". Są to przede wszystkim rogaliki croissant (dostępne w różnych gramaturach, w wersji klasycznej oraz z nadzieniem - krem o smaku kakao z orzechem laskowym lub marcepanowym), a także takie smakołyki jak: owocowe mini koszyczki (m.in. z mango, z jabłkiem, z wiśnią i z maliną), ciastka z morelami, francuskie bułeczki (z czekoladą i z kremem), zawijańce (m.in. z żurawiną i z czekoladą) oraz monokle (z kremem cynamonowym, z rodzynkami , z szynką i z serem, pizzowo-pomidorowe oraz z trzema serami i musztardą). Do produkcji ciastek francuskich Maison du blé używa się wyłącznie 84% masła z regionu Charentes-Poitou, którego najwyższą jakość i oryginalne pochodzenie potwierdza apelacja AOC (Appellation d'origine contrôlée).

Chleby Maison du blé z kolei produkowane są na naturalnym zakwasie bez dodatku środków chemicznych. Wszystkie chleby w ofercie marki (chleb łamaniec, wiejski, pełnoziarnisty oraz chleb na specjalnym zakwasie z mąki gryczanej) przygotowywane są według przepisów Frederica Lalosa. Ten paryski piekarz, uważany jest za jednego z najlepszych na świecie, a jego wypieki serwowane są w wielu renomowanych francuskich hotelach i restauracjach, a także w piekarniach sieci Le Quartier du pain.

Oferta Maison du blé skierowana jest do sieci sklepów handlu detalicznego, piekarni i cukierni oraz branży HoReCa. Wszystkie produkty dostarczane są do klientów w postaci mrożonej, gotowej do wypieczenia. Pieczywo Maison du blé dostępne jest już w pierwszych punktach sprzedaży, są to m.in. wybrane sklepy sieci K&M Delikatesy oraz Piotr i Paweł w Warszawie, a także sklep Kuchnie Świata w CH Arkadia, Złoto Hiszpanii przy Placu Wilsona również w Warszawie.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11493

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane